S-a scumpit gazul lichefiat

  • 12 Septembrie 2018 11:40
S-a scumpit gazul lichefiat

Mai multe stații PECO au afișat prețuri mai mari la gazul lichefiat. Scumpirile sunt între 40 și 50 de bani, iar la unele stații de alimentare gazul lichefiat a ajuns să coste aproape 11 lei.

Solicitată de IPN, ofițerul de presă al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Galina Sanduța, a declarat că prețul la gazul lichefiat este stabilit de către companiile petroliere în mod independent, având la bază prețurile de vânzare cu ridicata și cheltuielile de comercializare cu amănuntul.

„După cum am comunicat și anterior, ca rezultat al modificărilor ce au avut loc la Legea privind piața produselor petroliere, începând cu 1 iulie 2016, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică nu mai are competența de plafonare a prețului de comercializare cu amănuntul a gazului lichefiat.În același timp, dorim să menționăm că, la inițiativa Guvernului, Ministerul Economiei și Infrastructurii a elaborat, cu asistența ANRE, un proiect de lege care vine să reglementeze prețurile plafon la gazul lichefiat. Astfel, Guvernul l-a aprobat și înaintat deja spre examinare Parlamentului”, a mai spus Galina Sanduța.

La începutul lunii august, gazul lichefiat s-a scumpit cu aproximativ 2% și a ajuns să coste 10,50-10,55 lei pentru un litru, față de 10,25 lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău