S-a încheiat anul de studii 2022-2023. Mesajul Ministrului Educației și Cercetării cu ocazia „Ultimului clopoțel”

  • 30 Mai 2023 11:01
S-a încheiat anul de studii 2022-2023. Mesajul Ministrului Educației și Cercetării cu ocazia „Ultimului clopoțel”

Elevii din Republica Moldova au marcat astăzi, 30 mai, ultima zi din anul școlar 2022-2023. Ultimul sunet a răsunat în toate innstituțiile de învățământ. Ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală a adresat un mesaj cu ocazia „Ultimului clopoțel”, transmite Radio Chișinău.

Festivitățile dedicate ultimului sunet au început la ora 08.30. Ministrul Educației și Cercetării urează succes tuturor absolvenților de la ciclurile gimnazial și liceal.

 „Dragi elevi, anul școlar a luat sfârșit și cu această ocazie vă felicit pentru toate cunoștințele și realizările pe care le-ați obținut împreună cu colegii și profesorii voștri. Sunt convins că tot ce ați învățat în acest an înseamnă mult pentru formarea voastră umană, intelectuală și vă motivează să deveniți cetățeni responsabili ai Republicii Moldova, cu respect față de sine și de ceilalți, în consonanță cu valorile general umane”, a afirmat ministrul.

Decizia de finalizare a anului școlar pe 30 mai a fost anunțată anterior de autorități, în contextul pregătirilor pentru Summitul Comunității Politice Europene, care va fi găzduit de R. Moldova pe 1 iunie. 

În R. Moldova activează peste 1200 de școli, în care învață circa trei sute de mii de elevi. Majoritatea instituțiilor sunt de treaptă gimnazială.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău