S-a dat startul ultramaratonului RUBICON 2024

  • 22 Martie 11:58
S-a dat startul ultramaratonului RUBICON 2024

În premieră pentru ambele maluri ale Prutului, ultramaratonul de tip ștafetă – Cursa Eroilor, Rubicon se va desfășura în acest an în regim transfrontalier. Astfel, peste 200 de alergători au plecat astăzi din Chișinău și vor traversa cinci regiuni din Rep. Moldova și cinci județe din România, pentru a se reuni pe 24 martie la București. Cursa reprezintă legăturile puternice dintre România și Rep. Moldova, dar și promovarea unui mod sănătos de viață, a declarat președinta Maia Sandu la inaugurarea evenimentului, transmite Radio Chișinău.

Peste 200 de alergători din Rep. Moldova și România participă la ediția din acest an a ultramaratonului Rubicon, care, în premieră se va desfășura  pe o distanță de 478 de kilometri, și va reuni astfel, Arcul de Triumf de la Chișinău cu cel de la București. Evenimentul nu doar promovează un mod de viața sănătos, dar și unește cele două maluri de Prut, a spus președinta Maia Sandu al inaugurarea cursei.

„Fiecare dintre Dvs. are un motiv propriu care l-a determinat să accepte această provocare, dar există și un motiv comun. Și acest motiv comun este să scurtăm distanța de la Chișinău la București, să apropiem Rep. Moldova de România, să consolidăm pacea, prietenia și solidaritatea. Și cu toții știm că cel mai lung maraton este însăși viața noastră”, a declarat Maia Sandu.

Unicul ultramaraton de tip ștafetă din lume, cu o experiență de peste  șase ani în Rep. Moldova, va fi organizat în premieră, în regim transfrontalier, și va aduce România mai aproape, a subliniat ministrul Educației, Dan Perciun. 

„Aveți tot respectul și aprecierea noastră. Sunteți o sursă de inspirație că v-ați angajat în această provocare. Sperăm foarte mult să vă revedem cu bine întorși la Chișinău. Avem și o bucurie deosebită la minister pentru că printre Dvs. sunt și doi angajați ai noștri”, a spus Dan Perciun.

Grupul de alergători va intra în România pe la punctul de trecere a frontierei Cahul-Oancea, iar cursa se va încheia pe 24 martie la Arcul de Triumf din București. Se estimează că întreg traseul va fi parcurs în aproximativ 52 de ore. Un autocar pus la dispoziție de organizatori va însoți atleții pe întreaga durată a evenimentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:0 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău