S-a dat startul campaniei de plantare a arborilor pe teritoriul capitalei

  • 19 Octombrie 2020 08:00
S-a dat startul campaniei de plantare a arborilor pe teritoriul capitalei

În Pădurea-Parc din Calea Orheiului au fost sădiți circa 2000 de arbori. Astfel, a fost dat startul campaniei de plantare a arborilor pe teritoriul capitalei.

Acțiunea a avut loc ieri, 18 octombrie, cu participarea primarului capitalei Ion Ceban, a funcționarilor din cadrul Primăriei, dar și a mai multor voluntari, care s-au alăturat inițiativei, transmite IPN.

Primăria anunță că urmează să fie organizate mai multe evenimente de sădire a pomilor. Până la încheierea campaniei, în parcuri, zone verzi și curți de blocuri din capitală vor fi sădiți în total 100 de mii de copaci.

Acțiunea se desfășoară în colaborare cu Agenția „Moldsilva” și alți parteneri, care pun la dispoziția Primăriei circa 60 de specii de arbori (tei, frasin, castan, plop, salcie, pomi nuciferi etc.) cu înălțimea de la un metru jumătate și mai înalți.

Iuliana Cantaragiu, expertă în cadrul Centrului Național de Mediu, a atenționat primarul, printr-o postare pe Facebook că încă e foarte cald și că o mulțime de copaci vor fi omorâți, plantându-i acum. „Copacii încă nu au intrat în hibernare, frunzele încă nu au căzut. Și copacii plantați, și așa stresați prin scoaterea lor din pepinieră, transportare, îngropare într-un nou mediu, își vor îndrepta energia spre frunze pentru a le hrăni, în loc să-și îndrepte energia spre hrana rădăcinilor. Iar când vor scădea temperaturile, ei nu vor fi pregătiți pentru a supraviețui și vor îngheța”, a explicat experta.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău