Ryanair va anula vineri aproape 400 de curse aeriene din cauza grevelor din Germania, Irlanda, Suedia și Belgia

  • 08 August 2018 16:01
Ryanair va anula vineri aproape 400 de curse aeriene din cauza grevelor din Germania, Irlanda, Suedia și Belgia

Ryanair va anula vineri încă 250 de curse aeriene din și spre Germania, după ce piloții din această țară au anunțat că se vor alătura grevei de 24 de ore planificată în Irlanda, Suedia și Belgia, transmit DPA și Reuters.

Anulările din Germania reprezintă aproximativ 10% din cele peste 2.400 de zboruri programate în data de 10 august în Europa.

Directorul de marketing al Ryanair, Kenny Jacobs, a explicat că, în mod obișnuit, compania operează 250 de curse aeriene din și spre Germania, folosind echipaje locale. Pasagerii care și-au rezervat bilete la aceste zboruri își vor putea primi banii înapoi sau vor putea schimba gratuit data plecării, a adăugat Kenny Jacobs.

Deja Ryanair a anulat 146 de zboruri programate în data de 10 august din cauza mișcărilor de protest din Irlanda, Suedia și Belgia.

Sindicatul Vereinigung Cockpit (VC) a anunțat miercuri că piloții Ryanair din Germania vor declanșa o grevă de 24 de ore vineri, la ora 01:01 GMT.

Sindicatul cere îmbunătățirea condițiilor de muncă și majorarea salariilor pentru piloții Ryanair, dar reprezentanții VC au anunțat miercuri că operatorul aerian a exclus orice creștere salarială.

Personalul navigant al Ryanair din Europa a publicat pe 4 iulie o listă cu 34 de cereri, solicitând salarii decente, îmbunătățirea plății concediilor de boală și contracte de muncă pe baza țării de origine și a legislației irlandeze. Lista a fost semnată de 80% din personalul navigant de pe cele 86 de baze ale Ryanair.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timișoara, București și Craiova.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,57 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău