Ryanair va anula vineri 190 de zboruri în Europa

  • 26 Septembrie 2018 11:40
Ryanair va anula vineri 190 de zboruri în Europa

Ryanair a anunțat că va anula 190, sau aproximativ 8% din cele 2.400 de zboruri programate vineri, ajustându-și programul în perspectiva grevei sindicatelor din Germania, Italia, Portugalia, Spania, Belgia și Olanda, transmit BBC și DPA.

Operatorul aerian irlandez a precizat că vor fi afectați 30.000 de pasageri, care vor fi anunțați prin SMS și email.

Ryanair și-a exprimat "sincerele regrete din cauza întreruperilor nedorite care afectează clienții".

Angajații din alte țări decât Irlanda sunt nemulțumiți deoarece Ryanair i-a angajat în conformitate cu legislația irlandeză. Ei susțin că au o situație nesigură din cauza acestui tip de contract, care le blochează accesul la beneficiile de stat din țara lor de origine.

Angajații spun că sunt obligați să-și primească salariile în conturi bancare irlandeze, ceea ce le afectează posibilitatea de a lua credite în țara lor de origine.

Ryanair susține că anul viitor angajații vor avea impozite și contracte locale, dar în anumite condiții.

Germania, Italia și Spania sunt cele mai importante piețe europene ale Ryanair.

În 13 august, Ryanair s-a confruntat cu cea mai severă mișcare de protest din istoria sa de 33 de ani, fiind afectați aproximativ 55.000 de pasageri și aproape 400 de zboruri anulate.

Greva, care a avut loc în cea mai aglomerată perioadă a sezonului estival, a fost declanșată de piloții Ryanair din Germania, Olanda, Irlanda, Suedia și Belgia, care cer îmbunătățirea condițiilor de muncă și majorarea salariilor.

Germania a fost țara cea mai lovită de greva piloților Ryanair, fiind afectați 42.000 de pasageri în urma anulării a 250 de zboruri de pe zece aeroporturi.

Personalul navigant al Ryanair din Europa a publicat pe 4 iulie o listă cu 34 de cereri, solicitând salarii decente, îmbunătățirea plății concediilor de boală și contracte de muncă pe baza țării de origine și a legislației irlandeze. Lista a fost semnată de 80% din personalul navigant de pe cele 86 de baze ale Ryanair.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timișoara, București și Craiova.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
19,15
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:10,8 m/s
Mon
14
Tue
13
Wed
15
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău