Ryanair reduce capacitatea cu o treime, din cauza efectelor pandemiei

  • 15 Octombrie 2020 10:55
Ryanair reduce capacitatea cu o treime, din cauza efectelor pandemiei

Ryanair Holdings PLC a anunțat joi că a fost forțat să-și scadă capacitatea cu o treime pe durata sezonului de iarnă, din cauza restricțiilor de călătorie impuse de guvernele Uniunii Europene, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmit BBC și Reuters, preluat de AGERPRES.

Operatorul aerian irlandez a informat că va zbura cu aproximativ 40% din capacitatea folosită în sezonul de iarnă din 2019, față de planul inițial de 60%.

De asemenea, Ryanair se așteaptă să transporte 38 de milioane de pasageri în anul financiar care se va încheia la 31 martie 2021. În anul financiar 2020, compania a transportat 149 de milioane de pasageri. Estimarea pentru acest an ar putea fi înrăutățită dacă sunt introduse noi restricții de călătorii și măsuri de izolare, a afirmat directorul general al Ryanair, Michael O'Leary.

Ryanair va închide bazele sale din Cork, Shannon și Toulouse pe durata sezonului de iarnă, dar ar urma să mențină 65% din rutele sale, cu frecvență redusă.

Directorul general al Ryanair a afirmat că regretă profund reducerea capacității, dar a fost forțat să adopte această măsură "deoarece guvernele au gestionat greșit călătoriile aeriene din UE".

El a adăugat: "Este inevitabil, ținând cont de amploarea reducerii capacității, ca unii angajați să intre în concediu fără plată, alții să lucreze mai puține ore și să aibă salariile reduse, dar vom evita concedierile masive".

Operatorii aerieni din Europe susțin că lipsa unui sistem de restricții coordonat și a unor reglementări comune de carantină afectează redresarea industriei aeriene, afectată semnificativ în urma pandemiei.

Prețul biletelor va fi de asemenea "redus semnificativ", a anunțat recent șeful Ryanair, care se așteaptă ca sezonul de iarnă din 2020 "să fie un eșec".

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, opera 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv București și Craiova.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău