Ryanair pune capăt bagajului de mână gratuit, de la 1 noiembrie

  • 24 August 2018 14:32
Ryanair pune capăt bagajului de mână gratuit, de la 1 noiembrie

Compania aeriană low-cost Ryanair a anunțat, vineri, că începând cu data de 1 noiembrie 2018 toți pasagerii vor trebui să plătească între șase și zece euro pentru a putea lua la bordul avionului un bagaj de mâna cu greutatea de până la 10 kg, informează AFP și Reuters.

Conform cu noile reguli, pasagerii vor putea lua la bord "un mic bagaj personal" care va putea fi depozitat sub scaunul din față.

Începând cu data de 1 noiembrie, dacă un pasager va dori să își ducă valiza de mână, cu greutatea de până la 10 kilograme, în cabina avionului acesta va trebui să plătească între 6 și 8 euro pentru a o depozita în compartimentul de deasupra capului sau să plătească între 8 și 10 euro pentru a o depune la cală.

Compania irlandeză precizează că a fost nevoită să facă aceste modificări din cauza faptului că pasagerii luau la bordul avioanelor prea multe bagaje de muncă, ceea ce provoca întârzieri la îmbarcare.

De câteva luni, Ryanair preia la porțile de îmbarcare o parte din bagajele de mână pe care pasagerii intenționau să le aducă în cabină pentru a le transporta, gratuit, în cala avionului. Ryanair explică această practică prin faptul că nu există suficiente locuri pentru toate bagajele de mână în cabina avionului. Însă această politică a impus etichetarea gratuită până la 120 de bagaje la porțile de îmbarcare, ceea ce a provocat întârzieri de aproximativ 25 de minute, în medie, a explicat compania. Pentru a rezolva această problemă, începând din luna noiembrie nu va mai avea loc etichetarea gratuită a bagajelor la porțile de îmbarcare.

Ryanair se confruntă începând de anul trecut cu nemulțumirea personalului și a fost nevoită să negocieze cu sindicatele pentru a răspunde la o parte din solicitările vizând îmbunătățirea condițiilor de muncă, ceea ce îi va provoca costuri suplimentare.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timișoara, București și Craiova.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău