Ruslan Codreanu a comentat decizia sa de a-și atribui funcția de primar interimar al Chișinăului

  • 30 Iulie 2018 10:09
Ruslan Codreanu a comentat decizia sa de a-și atribui funcția de primar interimar al Chișinăului

Viceprimarul Capitalei, Ruslan Codreanu, a comentat decizia sa de a-și atribui singur funcția de primar interimar al Chișinăului. La ședința de astăzi a serviciilor Primăriei, el a spus că și-a asumat aceste responsabilități pentru „a nu lăsa lucrurile blocate” în Capitală.

„Grija mea în situația în care se află Primăria e să nu lăsăm lucrurile blocate și să mergem pe mai multe capitole odată. Am greșit la capitolul comunicare, că nu am făcut informația publică că mi-am asumat responsabilitate de interimar(...). Eu nu sunt nici primar general, nu stau în biroul primarului general, nu tind să fiu primar general, eu sunt viceprimar care mi-am asumat responsabilitățile de a scoate orașul din criză”.

Ruslan Codreanu a fost consilier municipal, apoi în luna noiembrie a fost numit viceprimar de către primarul interimar de atunci Silvia Radu. Apoi, printr-o decizie semnată tot de Ruslan Codreanu, acesta și-a asumat responsabilitatea de a fi primar interimar al Chișinăului. Mai mulți consilieri locali consideră că viceprimarul Ruslan Codreanu și-ar fi atribuit singur în mod ilegal calitatea de primar interimar. 

Reprezentanții Direcției juridice a Primăriei Chișinău, au declarat că, potrivit legislației, interimatul funcției de primar general se asigură de drept de către un viceprimar, iar celălalt viceprimar, Nistor Grozavu, a refuzat această funcție.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău