Rușii se pot înscrie la prima excursie în Coreea de Nord de după pandemie. Cât costă 4 zile în stațiunea de schi Masikryong

  • 12 Ianuarie 15:05
Rușii se pot înscrie la prima excursie în Coreea de Nord de după pandemie. Cât costă 4 zile în stațiunea de schi Masikryong

O agenție de turism din Rusia oferă ceea ce pare să fie primul pachet turistic în Coreea de Nord de după 2020, când țara asiatică și-a închis granițele din cauza pandemiei de COVID-19, informează CNN, citat de digi24.ro.

Este vorba despre o excursie la schi în stațiunea de lux Masikryong, lângă capitala Phenian.

La fel ca multe alte țări, Coreea de Nord, o țară deja izolată, a introdus măsuri anti-COVID dure și și-a închis complet granițele pe măsură ce virusul se răspândea la nivel mondial.

Acum, pentru 750 de dolari, turiștii ruși se pot înscrie la prima excursie organizată în țară - o deplasare de patru zile în stațiunea de schi Masikryong, potrivit site-ului agenției ruse Vostok Intur, scrie sursa citată.

Înainte de pandemie, Coreea de Nord era deschisă pentru circuite turistice extrem de organizate destinate turiștilor interesați să vadă de aproape cea mai izolată țară din lume, condusă de aceeași familie din 1948.

Simon Cockerell, manager general Koryo Tours - agenție din China specializată în turism în Coreea de Nord, spune că excursia ar fi prima în Coreea de Nord din ianuarie 2020 și până în prezent. Cockerell spune că excursia este "un semnal pozitiv", însă nu înseamnă neapărat o redeschidere a turismului în Coreea de Nord.

Cea mai izolată țară din lume nu a anunțat redeschiderea țării din punct de vedere turistic.
Potrivit CNN, excursia în Coreea de Nord ar urma să pornească din Vladivostok pe 9 februarie. Taxa de 750 de dolari incluse zborul Vladivostok-Phenian și retur, deplasarea cu autobuzul în stațiunea Masikryong, aflată la o înălțime de 1360 de metri, pe muntele Taehwa. Stațiunea se află la 3 ore și jumătate distanță de Phenian. Programul mai incluse vizite la muzee și temple locale.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău