Rușii reținuți la protestele antimobilizare au primit ordin de încorporare în armată la secțiile de poliție

  • 22 Septembrie 2022 14:31
Rușii reținuți la protestele antimobilizare au primit ordin de încorporare în armată la secțiile de poliție

Aproape 1400 de persoane au fost reținute în 39 de orașe din Rusia după un val de proteste împotriva mobilizării parțiale pentru războiul cu Ucraina, potrivit datelor strânse de proiectul pentru drepturile omului OVD-Info, care a monitorizat situația arestărilor, menționând că aproape 600 de persoane au fost reținute în Moscova. Mai mulți bărbați luați pe sus de forțele de ordine au primit ordine de încorporare în armată la secțiile de poliție.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat miecuri o mobilizare parțială, în timp ce ministrul rus al apărării Serghei Șoigu a ordonat ca 300.000 de rezerviști să fie recrutați în armată, scrie hotnews.ro.

Activiștii anti-război din mișcarea Vesna și susținătorii lui Alexei Navalnîi au chemat rușii la proteste împotriva deciziei președintelui, în timp ce Procuratura de la Moscova a atenționat oamenii că nu au voie să participe la mitinguri care nu au primit aprobare de la autoritățile ruse.

Potrivit OVD-Info, la mai multe secții de poliție din Moscova, unde au fost reținute aproape 600 de persoane, bărbații arestați au primit ordine de încorporare.

Soția unuia dintre cei arestați la Moscot a declarat pentru Mediazone, citată de Meduza, că soțul ei a primit citația personal de la un comisar militar.

"L-au filmat în timp ce îi înmânează o citație și i-au spus că nu poate refuza să o accepte, pentru că este cetățean al Federației Ruse și trebuie să vină la comisariat", a povestit femeia.

Potrivit activiștilor pentru drepturile omului, cel puțin unul dintre reținuți a fost amenințat cu un dosar penal pentru că a refuzat să semneze o citație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău