Rușii evacuați din China vor fi plasați într-o zonă de carantină în Siberia

  • 04 Februarie 2020 18:05
Rușii evacuați din China vor fi plasați într-o zonă de carantină în Siberia

Rusia va crea o zonă de carantină în regiunea Tiumen (Siberia) pentru rușii evacuați din epicentrul epidemiei cu coronavirus în China, a declarat marți vicepremierul rus Tatiana Golikova, șefa Comandamentului operativ de luptă împotriva coronavirusului, citată de Interfax și TASS, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Potrivit acesteia, rușii vor fi ținuți în carantină timp de 14 zile, dar se crede că totuși ei nu sunt contaminați.

Golikova a declarat că Rusia va evacua 147 de persoane din provincia chineză Hubei, inclusiv rezidenți din Rusia, Uniunea Economică Euroasiatică și Ucraina, conform Interfax.

Ministerul de Externe rus și Ambasada Rusiei din China continuă să facă o listă cu cei care vor fi evacuați din Hubei, a adăugat ea.

Până la ora actuală, MAE a transmis Comandamentului operativ (central) de luptă împotriva coronavirusului o listă cu 147 de persoane, între care zece cetățeni belaruși, trei rezidenți din Kazahstan și câte unul din Armenia și Ucraina, a precizat vicepremierul rus, indicând că datele vor fi actualizate până la plecarea primului avion noaptea aceasta.

Toți cei evacuați sunt sănătoși, a subliniat oficialul rus. Medicii militari îi vor examina chiar pe aeroportul din Hubei înainte de plecare, a indicat o sursă din cadrul Ministerului Apărării rus.

După o carantină de două săptămâni, străinii vor fi trimiși în alte țări la cererea lor, a promis Tatiana Golikova. Pe durata carantinei, toți cei evacuați vor fi asigurați cu cele necesare, în regiunea Tiumen totul a fost deja pregătit pentru aceasta, a adăugat vicepremierul rus.

Până la ora actuală în Rusia s-au înregistrat două cazuri de infecție cu coronavirus - în ținutul Zabaikalie și în regiunea Tiumen - fiind vorba de doi cetățeni chinezi. Aceștia și cei care au intrat în contact cu ei au fost spitalizați și izolați, a menționat Golikova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău