Rușii continuă să incendieze centrele militare de recrutare, după ce Putin a promulgat legea eliminării vârstei de înrolare

  • 30 Mai 13:34
Rușii continuă să incendieze centrele militare de recrutare, după ce Putin a promulgat legea eliminării vârstei de înrolare

Un centru militar de recrutare din Crimeea a fost incendiat cu cocktailuri Molotov, chiar în ziua în care președintele Putin a promulgat legea prin care este eliminată limita superioară de vârstă pentru încorporare, transmite DIGI24.ro.

O persoană necunoscuă a sărit, în noaptea de 28 mai, gardul unității militare și a ajuns în fața comisariatului militar din Simferopol, capitala „Republicii Autonome Crimeea”,  anexate de Federația Rusă încă din 2014. Bărbatul a aruncat mai multe sticle cu substanțe inflamabile care s-au spart în gratiile de la geamurile clădirii, transmite Ucraina 24, potrivit sursei citate

De la declanșarea invaziei în Ucraina și răspândirea zvonurilor privind posibila mobilizare generală în Rusia, o serie de comisariate militare, din mai multe regiuni ale Federației Ruse au fost incendiate.

Imagini cu unități militare atacate au fost publicate pe grupurile de Telegram chiar de către cei care își exprimau revolta împotriva unei posibile mobilizări generale.

Doar în luna mai au fost cel puțin patru astfel de incidente în Rusia. Cel mai cunoscut astfel de incident a avut loc într-un oraș din centrul Rusiei cu câteva zile înainte de Ziua Victoriei, când se aștepta ca Putin să declare mobilizare generală.

Chiar dacă oficialii de la Kremlin au negat cu vehemență participarea militarilor în termen la războiul din Ucraina, o serie de prizonieri care s-au predat armatei ucrainene au declarat că aceștia sunt militari încorporați recent în rândurile armatei lui Putin și că li s-a transmis că vor merge la exerciții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:2,06 m/s
Mon
18
Tue
19
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău