Rușii au început retragerea din Kazahstan, anunță Moscova

  • 13 Ianuarie 2022 11:37
Rușii au început retragerea din Kazahstan, anunță Moscova

Forțele militare rusești, din cadrul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), au început joi retragerea din Kazahstan, a anunțat Ministerul Apărării rus, transmite AFP.

"Unitățile soldaților păcii din cadrul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), îndeplinindu-și sarcinile fixate, au început să pregătească materialul militar și tehnic pentru a fi încărcat în aparatele aviației ruse în vederea revenirii la baza lor permanentă", a anunțat ministerul de la Moscova într-un comunicat.

 

Aceste trupe, constituite în special din parașutiști ruși, au fost desfășurate la cererea președintelui kazah Kasîm-Jomart Takaev și sub egida OTSC, o alianță compusă din foste șase republici sovietice, aflată sub conducerea Moscovei și din care mai fac parte Belarus, Kazahstan, Armenia, Kârgâzstan și Tadjikistan.

Președintele Kazahstanului, Kasîm-Jomart Tokaev, a anunțat marți că trupele din cadrul alianței militare postsovietice OTSC, desfășurate în țară pe fondul protestelor violente care au afectat această republică din Asia Centrală săptămâna trecută, vor începe să se retragă în termen de două zile.

Potrivit lui Tokaev, procesul de retragere nu va dura mai mult de 10 zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău