Rușii au atacat Kievul, după o pauză de 44 de zile

  • 21 Martie 08:13
Rușii au atacat Kievul, după o pauză de 44 de zile

Armata de invazie a Rusiei a lansat un atac masiv asupra Kievului, în noaptea de miercuri spre joi, transmite agenția de presă UKRINFORM.

"După o pauză de 44 de zile, inamicul a lansat un nou atac cu rachete asupra Kievului" - a scris pe Telegram administrația militară a orașului. "Inamicul a folosit rachete de croazieră Kh-101/Kh-555/Kh-55, lansate de bombardiere strategice Tu-95MS, precum și rachete balistice lansate de pe teritoriul Federației Ruse. Alerta de raid aerian în capitală a durat aproape trei ore. După manevre complexe în regiunile învecinate, rachetele au pătruns în capitală din direcții diferite. Aproximativ 30 de rachete inamice, inclusiv balistice, au fost lovite de forțele și mijloacele de apărare aeriană deasupra Kievului și în vecinătatea capitalei" - a scris și Serhi Popko, șeful administrației militare de la Kiev.

Lichidarea consecințelor atacului cu rachete este în plină desfășurare la Kiev. Între timp, primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, a raportat că 10 oameni au fost răniți în atacul rusesc.

Șeful Administrației Militare Regionale Zaporijjia, Ivan Fedorov, a raportat că, în ultimele 24 de ore, trupele Federației Ruse au lansat 319 atacuri asupra a nouă localități din regiune. Într-un mesaj transmis joi dimineață, Fedorov precizează că autoritățile au primit 35 de sesizări referitoare la distrugeri de clădiri rezidențiale și obiective de infrastructură. Rușii au atacat regiunea Zaporijjia utilizând rachete, drone și artilerie

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău