Rusia vrea să se retragă din Consiliul Europei

  • 21 Septembrie 2018 09:10
Rusia vrea să se retragă din Consiliul Europei

Rusia reflectează la modul serios să se retragă din Consiliul Europei, a declarat joi Valentina Matvienko, președinta Consiliului Federației (camera superioară a parlamentului federal rus/Senatul), în cadrul unei întrevederi cu șefa Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Lilian Mori Pasquier, informează Interfax, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

'Am obosit să tot fim ținta criticilor. Pe plan intern se conturează decizia de a ne retrage din Consiliul Europei', a reiterat Matvienko la întâlnirea cu șefa APCE la Sankt-Petersburg.

Rusia negociază de mai mulți ani cu structurile Consiliului Europei cu privire la restabilirea drepturilor delegației Federației Ruse la APCE, își explică poziția, dar situația nu se mișcă din loc, a adăugat președinta Senatului rus.

'Dacă Consiliul Europei acceptă această situație, dacă pentru el nu este importantă participarea Federației Ruse, atunci așa să fie. Nu are niciun sens să prelungim această pauză', a adăugat Matvienko.

În același timp, președinta Senatului rus a afirmat că Moscova pune sub semnul întrebării legitimitatea unui număr de decizii ale Adunării Parlamentare și își pierde interesul de a colabora cu APCE.

Celor 18 deputați care reprezintă la APCE Federația Rusă li s-a ridicat dreptul de vot în aprilie 2014, ca sancțiune după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Moscova. De atunci, Rusia și-a suspendat temporar activitatea și plata contribuției la Consiliul Europei până la 'restabilirea totală în drepturi a delegației sale'. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău