Rusia va trimite două batalioane S-400 pentru exercițiile militare din Belarus

  • 21 Ianuarie 2022 10:14
Rusia va trimite două batalioane S-400 pentru exercițiile militare din Belarus

Rusia trimite două batalioane de sisteme de rachete sol-aer S-400 în Belarus pentru a se alătura exercițiilor militare care vor avea loc luna viitoare, a anunțat vineri agenția de presă rusă Interfax, într-o perioadă de tensiuni acute între Occident și Moscova în legătură cu situația securității la frontiera ruso-ucraineană, potrivit Reuters, citat de AGERPRES.

Forțe și echipamente militare ruse au început să sosească în Belarus în această săptămână pentru a participa la exercițiile ''Allied Resolve'', ce se vor desfășura în apropierea frontierei fostei republici sovietice cu Polonia și Lituania, state membre ale NATO.

Țările occidentale se tem că Rusia, care a concentrat deja zeci de mii de soldați lângă granița sa cu Ucraina, plănuiește un nou asalt asupra unei țări pe care a invadat-o deja în 2014.

Moscova neagă că ar avea asemenea intenții și la rândul său solicită garanții că NATO nu se va extinde către est și nu va include foste republici sovietice.

Lituania susține că această concentrare de trupe ruse este o amenințare pentru securitatea sa. ''În situația actuală, considerăm intrarea forțelor militare ruse în Belarus nu doar un factor destabilizator pentru situația securității, ci chiar o amenințare directă mai mare pentru Lituania'', a scris ministrul apărării lituanian Arvydas Anusauskas, miercuri, pe Facebook.

Ministerul Apărării rus a menționat că două batalioane S-400, care includ fiecare câte opt sisteme de rachete sol-aer, au început să fie deplasate cu trenul dinspre Extremul Orient rus către Belarus, potrivit Interfax.

La exercițiile din Belarus vor participa, de asemenea, 12 avioane de vânătoare Su-35 și un sistem de rachete Pantsir din cadrul forțelor militare ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău