Rusia va semna un acord de parteneriat cu Osetia de Sud

  • 05 Decembrie 2014 18:06
Rusia va semna un acord de parteneriat cu Osetia de Sud

Rusia se pregătește să încheie un acord de parteneriat și cu regiunea separatistă georgiană Osetia de Sud, după ce la 24 noiembrie a semnat un document similar cu Abhazia, un alt teritoriu separatist prorus din Georgia, informează Agerpres.

 Declarația a fost făcută vineri la Varșovia de președintele georgian Gheorghi Margvelașvili, în cadrul unei conferințe susținute la Institutul polonez pentru Relații Internaționale, în contextul vizitei pe care o efectuează în Polonia.

'Este o evoluție inacceptabilă', a afirmat liderul georgian subliniind că Abhazia și Osetia de Sud, considerate de Tbilisi ca fiind 'părți integrante' ale Georgiei, sunt acum 'teritorii ocupate'.

În același context, președintele georgian a reafirmat aspirația țării sale de a se alătura la un moment dat Uniunii Europene și Alianței Nord-Atlantice, apreciind în același timp că dificultățile cu Rusia trebuie reglementate 'prin dialog și negocieri'.

Președintele georgian Ghiorghi Margvelașvili a denunțat ulterior gestul Rusiei, subliniind că semnarea de către Moscova a unui astfel de acord cu Abhazia reprezintă o amenințare pentru stabilitatea în Caucazul de Sud și aruncă în impas negocierile care au loc între Federația Rusă și Georgia pentru normalizarea relațiilor, întrerupte după războiul ruso-georgian din 2008. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău