Rusia va fi invitată la reuniunea APEC de anul viitor, anunță Statele Unite, gazda evenimentului

  • 12 Decembrie 2022 12:03
Rusia va fi invitată la reuniunea APEC de anul viitor, anunță Statele Unite, gazda evenimentului

Rusia va fi invitată să participe la reuniunile blocului Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC) găzduite anul viitor de Statele Unite, a declarat luni, 12 decembrie, un oficial american, transmite Agerpres.

În calitate de "buni administratori ai APEC", Statele Unite vor invita Rusia, care este membră a blocului celor 21 de țări, a spus Matt Murray, un înalt oficial american pentru APEC, într-o conferință de presă la Singapore.

Relațiile dintre Washington și Moscova s-au deteriorat până la cel mai rău nivel din ultimii 60 de ani de când Rusia a invadat Ucraina în februarie, un act pe care îl justifică drept "operațiune militară specială", dar care a determinat sancțiuni și condamnări din partea națiunilor occidentale și țări precum Singapore, amintește Reuters.

La o reuniune APEC găzduită de Thailanda în mai, reprezentanți din Statele Unite și alte țări au părăsit întâlnirea în semn de protest față de acțiunile Rusiei în Ucraina, când ministrul rus al economiei Maxim Reșetnikov a luat cuvântul.

Președintele rus Vladimir Putin nu a participat la un summit al Grupului celor 20 de economii majore în Bali luna trecută, în ciuda unei invitații din partea gazdei Indonezia, care a rezistat presiunilor din partea țărilor occidentale de a-i retrage invitația liderului de la Moscova și chiar de a expulza Rusia din bloc, transmite Agerpres.

Murray nu a spus dacă Putin va participa la reuniunea liderilor APEC de anul viitor la San Francisco. Liderul rus a fost reprezentat de prim viceprim-ministrul Andrei Belousov la întâlnirea liderilor APEC găzduită de Thailanda luna trecută.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău