Rusia va dezvolta noi sisteme de rachete, ca răspuns la retragerea SUA din Tratatul INF

  • 05 Februarie 2019 13:04
Rusia va dezvolta noi sisteme de rachete, ca răspuns la retragerea SUA din Tratatul INF

Federația Rusă trebuie să dezvolte o variantă terestră a sistemului maritim de rachete cu rază lungă "Kalibr" în perioada 2019-2020 și tot în această perioadă este necesar să fie elaborat un sistem terestru cu rachete hipersonice cu rază lungă, ca răspuns la decizia SUA de a se retrage din Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare (INF), a declarat marți ministrul rus al apărării Serghei Șoigu, citat de agențiile ruse de presă și de Reuters.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat sâmbătă că Federația Rusă și-a suspendat participarea la Tratatul INF, încheiat în timpul Războiului Rece între SUA și Uniunea Sovietică, după ce Washingtonul a anunțat că se retrage din acest tratat, acuzând Moscova de încălcarea prevederilor acestuia. Tot atunci Vladimir Putin a declarat că Rusia trebuie să dezvolte noi rachete ca răspuns la acțiunile SUA.

Sistemul de rachete "Kalibr" are mai multe versiuni care diferă în ceea privește modul în care rachetele sunt lansate, domeniul de aplicare, natura țintelor și viteza. Aceste rachete pot fi echipate cu focoase convenționale sau nucleare. Submarinele rusești sunt echipate cu rachete "Kalibr".

De asemenea, potrivit declarațiilor de marți ale lui Serghei Șoigu, experiența desfășurării de acțiuni militare în Siria, cu ajutorul unor arme de înaltă precizie, dictează necesitatea de a dezvolta grupările de sateliți militari.

Statele Unite ale Americii au anunțat că se retrag de sâmbătă din Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare semnat în 1987 cu Rusia, pe care o acuză că a încălcat acest acord, precizând că vor "notifica oficial Moscova și alte părți din tratat" în ce privește această retragere, care va intra în vigoare peste șase luni, perioadă în care așteaptă ca Rusia să revină "în mod complet și verificabil la respectarea tratatului, distrugând rachetele, lansatoarele și echipamentele asociate care îl încalcă".

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău