Rusia va crea o centură de apărare în apropiere de Soci, dacă Georgia va intra în NATO

  • 29 Octombrie 2018 17:43
Rusia va crea o centură de apărare în apropiere de Soci, dacă Georgia va intra în NATO

Rusia va fi nevoită să construiască o centură de apărare în imediata apropiere a orașului Soci, dacă Georgia va deveni membru al NATO, a anunțat, luni, directorul Departamentului pentru cooperare europeană din cadrul MAE rus, Andrei Kelin, luând cuvântul în cadrul dezbaterii la nivel de experți "Viitorul NATO și interesele Rusiei", organizate în cadrul Clubului de discuții "Valdai".

„Vom crea o centură de apărare în apropiere de Soci și vom cheltui sume colosale cu scopul preîntâmpinării unor acțiuni din partea unui eventual inamic. Acest lucru este inevitabil" - a declarat Andrei Kelin.

Potrivit afirmațiilor diplomatului rus, o problemă militară și economică similară pentru Rusia ar fi și aderarea Ucrainei la Alianța Nord-Atlantică. Cu toate acestea, Andrei Kelin a subliniat că, deocamdată, nu se întrevede o aderare imediată a Ucrainei și Georgiei la NATO, dar "dacă partenerii noștri occidentali vor merge pe calea for?ării unei viitoare confruntări, atunci acest lucru s-ar putea produce, iar noi va trebui să fim serios pregătiți pentru aceasta".

sursa: rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău