Rusia, Uniunea Europeană și China sunt "inamicii noștri", apreciază Donald Trump

  • 16 Iulie 2018 09:51
Rusia, Uniunea Europeană și China sunt

Președintele american Donald Trump a apreciat că Rusia, Uniunea Europeană și China sunt, din motive diferite, "inamicii" SUA, într-un interviu difuzat în ajunul primei sale întâlniri bilaterale cu omologul său rus Vladimir Putin la Helsinki, informează duminică AFP.

"Cred că avem mulți inamici. Cred că Uniunea Europeană este un inamic, cu ceea ce ne face în domeniul comerțului. Bineînțeles că nu ne-am gândi la Uniunea Europeană, dar este un inamic. Rusia este un inamic în anumite aspecte. China este un inamic economic, evident că este un inamic. Dar asta nu vrea să însemne că sunt răi, asta nu vrea să însemne nimic. Asta vrea să însemne că sunt concurenți", a detaliat Trump, care a spus că UE "este foarte dificilă".

Totodată, Trump a lansat un nou atac la adresa Germaniei, potrivit dpa. "Am o mare problemă cu Germania", a spus el, făcând referire la proiectul de gazoduct Nord Stream 2, care va aproviziona Germania cu gaze naturale rusești. "Se presupune că tu lupți pentru cineva și acel cineva dă miliarde de dolari către cel de care tu îl păzești... Este multă furie la adresa faptului că Germania plătește Rusiei miliarde de dolari", a declarat Trump, adăugând: "Cred că este un lucru foarte rău și pentru Germania. Ce, ridică steagul alb?"

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău