Rusia | Un urs polar înfometat aflat la sute de kilometri distanţă de habitatul său a fost capturat

  • 20 Iunie 18:05
Rusia | Un urs polar înfometat aflat la sute de kilometri distanţă de habitatul său a fost capturat

Un urs polar înfometat observat în apropierea unui oraş din regiunea arctică rusă, la peste 800 de kilometri distanţă de habitatul său obişnuit, a fost capturat şi dat în grija medicilor veterinari, au indicat joi autorităţile locale, citate de AFP.

Animalul a fost reperat iniţial duminică seara în zona industrială Talnakh, situată la nord-est de Norilsk, căutând de mâncare în pubele.

Imaginile cu animalul vizibil epuizat au făcut ocolul reţelelor de socializare din Rusia.

Este vorba despre o femelă de circa un an, care cântăreşte aproape 200 de kilograme, a declarat un responsabil local al serviciilor de mediu, Alexander Korobkinun.

După efectuarea primelor analize veterinare, ursul urmează să fie trimis vineri la o grădină zoologică din oraşul Krasnoiarsk din Siberia, la câteva mii de kilometri sud de Norilsk, unde va fi îngrijit.

Potrivit autorităţilor, starea de sănătate precară nu permite eliberarea imediată a animalului în natură.

Incursiunile urşilor polari aflaţi în căutare de hrană în apropierea regiunilor locuite sunt din ce în ce mai frecvente în nordul Rusiei după ce habitatul şi sursele lor de hrană au devenit ameninţate de schimbările climatice şi topirea suprafeţelor îngheţate.

Ursul polar este o specie pe cale de dispariţie, iar vânătoarea acestor animale este interzisă în Rusia.

În luna februarie, locuitorii din arhipelagul rus arctic Novaya Zemlya s-au confruntat cu o invazie de zeci de urşi polari agresivi aflaţi în căutare de hrană, autorităţile fiind nevoite să declare stare de urgenţă timp de zece zile, până la plecarea animalelor.

Imaginile cu urşi polari care au pătruns în scările blocurilor au făcut înconjurul lumii. Evenimentul se poate repeta oricând odată cu creşterea prezenţei umane, inclusiv a forţelor militare, în regiunea de interes strategic pentru Moscova.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chişinău
10,31 °C
cer fragmentat
Umiditate:81 %
Vint:4,1 m/s
Thu
2 °C
Fri
-1 °C
Sat
1 °C
Sun
1 °C
Mon
1 °C

Curs oficial BNM 20 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3885 -0.0121
USD 17.5041 -0.0379
RON 4.0597 -0.0051
UAH 0.7233 -0.0027
RUB 0.2745 -0.0002
Arhivă Radio Chișinău