Rusia | Un urs polar înfometat aflat la sute de kilometri distanță de habitatul său a fost capturat

  • 20 Iunie 2019 18:05
Rusia | Un urs polar înfometat aflat la sute de kilometri distanță de habitatul său a fost capturat

Un urs polar înfometat observat în apropierea unui oraș din regiunea arctică rusă, la peste 800 de kilometri distanță de habitatul său obișnuit, a fost capturat și dat în grija medicilor veterinari, au indicat joi autoritățile locale, citate de AFP.

Animalul a fost reperat inițial duminică seara în zona industrială Talnakh, situată la nord-est de Norilsk, căutând de mâncare în pubele.

Imaginile cu animalul vizibil epuizat au făcut ocolul rețelelor de socializare din Rusia.

Este vorba despre o femelă de circa un an, care cântărește aproape 200 de kilograme, a declarat un responsabil local al serviciilor de mediu, Alexander Korobkinun.

După efectuarea primelor analize veterinare, ursul urmează să fie trimis vineri la o grădină zoologică din orașul Krasnoiarsk din Siberia, la câteva mii de kilometri sud de Norilsk, unde va fi îngrijit.

Potrivit autorităților, starea de sănătate precară nu permite eliberarea imediată a animalului în natură.

Incursiunile urșilor polari aflați în căutare de hrană în apropierea regiunilor locuite sunt din ce în ce mai frecvente în nordul Rusiei după ce habitatul și sursele lor de hrană au devenit amenințate de schimbările climatice și topirea suprafețelor înghețate.

Ursul polar este o specie pe cale de dispariție, iar vânătoarea acestor animale este interzisă în Rusia.

În luna februarie, locuitorii din arhipelagul rus arctic Novaya Zemlya s-au confruntat cu o invazie de zeci de urși polari agresivi aflați în căutare de hrană, autoritățile fiind nevoite să declare stare de urgență timp de zece zile, până la plecarea animalelor.

Imaginile cu urși polari care au pătruns în scările blocurilor au făcut înconjurul lumii. Evenimentul se poate repeta oricând odată cu creșterea prezenței umane, inclusiv a forțelor militare, în regiunea de interes strategic pentru Moscova.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău