Rusia | Un ex-responsabil acuzat de mită de 10 milioane de euro pentru „cea mai mare închisoare din Europa”

  • 08 Noiembrie 2019 13:00
Rusia | Un ex-responsabil acuzat de mită de 10 milioane de euro pentru „cea mai mare închisoare din Europa”

Un fost responsabil al administrației penitenciarelor din Rusia este inculpat pentru că a primit mită aproximativ 10 milioane de euro de la constructorii 'celei mari mari închisori din Europa', au anunțat vineri anchetatorii, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Serghei Moiseenko, director adjunct al departamentului penitenciarelor din Sankt-Petersburg, se află în detenție pentru că a primit în jur de 70 milioane de ruble în schimbul unor favoruri pentru două firme care au lucrat la construirea închisorii 'Krestîi-2', a indicat Comitetul regional de anchetă.

Închisoarea, inaugurată în 2017 după zece ani de lucrări, a costat 12 miliarde de ruble (circa 170 milioane de euro).

Întinsă pe 35 de hectare și cu o capacitate de 4.000 de deținuți, ea este prezentată de autorități drept 'cea mai mare din Europa' și 'cea mai modernă din Rusia'.

Acest complex penitenciar a luat locul fostei închisori 'Krestîi' (cruci) - un complex de clădiri în formă de cruce, de unde și denumirea -, situată în plin centrul fostei capitale imperiale, al doilea oraș al Rusiei.

Serghei Moiseenko, încarcerat de mai multe luni, riscă o pedeapsă între 8 și 15 ani de închisoare.

El fusese deja judecat pentru ordonarea asasinării unui subordonat, pentru a ascunde faptele de corupție.

Un tribunal din Sankt-Petersburg l-a achitat în luna iulie, dar Curtea Supremă a Rusiei a anulat recent acest verdict și a retrimis cazul către anchetatori.

Tot pentru fapte de corupție în legătură cu lucrările de la șantierul închisorii a fost condamnat la 3 ani și jumătate de detenție, în iulie, fostul șef adjunct al administrației penitenciare, Nikolai Barinov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău