Rusia susține că nu va lăsa populația Transnistriei la nevoie

  • 26 Ianuarie 2015 09:14
Rusia susține că nu va lăsa populația Transnistriei la nevoie

Rusia nu va lăsa populația Transnistriei la nevoie și nu va permite o blocadă împotriva acesteia, a declarat președintele Comisiei pentru afaceri internaționale din Consiliul Federației, Konstantin Kosacev.

El a subliniat că 'Rusia trebuie să mențină stabilitatea în această regiune prin toate forțele, să nu permită ca acești oameni să fie îngenuncheați, să nu permită să le fie impus un model de reglementare în dezavantajul lor și pe care să-l accepte doar pentru că au fost forțați de adversari'.


Întrebat dacă Transnistria ar putea deveni o a doua Crimee, Konstantin Kosacev, unul dintre liderii marcanți ai partidului Rusia Unită (aflat la guvernare), a afirmat că pledează pentru căutarea de soluții prin menținerea actualului statut al Transnistriei.

Ministerul rus de Externe a acuzat Republica Moldova și Ucraina în decembrie 2014 de instituirea unei blocade împotriva Transnistriei, după măsurile suplimentare de securitate adoptate de Kiev pe tronsonul de graniță cu regiunea separatistă, în contextul conflictului din estul Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău