Rusia susține că drona americană doborâtă se afla în spațiul aerian al Iranului

  • 25 Iunie 2019 14:55
Rusia susține că drona americană doborâtă se afla în spațiul aerian al Iranului

Secretarul Consiliului Securității Rusiei, Nikolai Patrușev, a afirmat marți că drona americană doborâtă de Iran se afla în spațiul aerian iranian și nu în spațiul aerian internațional după cum susține Washingtonul, informează AFP, preluat de Agerpres.

"Dispun de informații ale Ministerului rus al Apărării, conform cărora această dronă se afla în spațiul aerian iranian", a declarat Patrușev, citat de agenția de presă rusă Interfax, în fața unor jurnaliști la Ierusalim. "Nu am văzut dovezi care să ateste contrariul", a adăugat el.

O dronă americană a fost distrusă la 20 iunie de o rachetă iraniană - în spațiul aerian iranian, potrivit Teheranului, în spațiul aerian internațional, potrivit Washingtonului - agravând tensiunile dintre Iran și SUA.

La patru zile după acest incident, SUA au anunțat noi sancțiuni împotriva Teheranului.

Acest nou conflict intervine într-un context deja extrem de tensionat după ce tancuri petroliere aflate în Marea Oman au fost ținta unor atacuri de origine necunoscută. Washingtonul susține că cele două nave au fost atacate de Iran, afirmând că a recuperat fragmente de mine magnetice ale armatei iraniene, în timp ce Iranul respinge orice implicare în acest atac, iar președintele iranian Hassan Rouhani a calificat acuzațiile americane drept ''propagandă''.

Pe 19 iunie, o dronă americană a fost doborâtă de o rachetă sol-aer iraniană deasupra Golfului Oman. Potrivit versiunii Teheranului, drona pătrunsese în spațiul aerian al Iranului pentru o ''misiune de spionaj'', dar Washingtonul susține că drona se afla în spațiul aerian internațional și a denunțat un ''atac neprovocat'' al armatei iraniene. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău