Rusia susține că dorește ca legăturile sale diplomatice cu Occidentul să continue, în ciuda expulzărilor

  • 06 Aprilie 2022 12:55
Rusia susține că dorește ca legăturile sale diplomatice cu Occidentul să continue, în ciuda expulzărilor

Rusia dorește să mențină relațiile diplomatice cu Occidentul, în ciuda unei serii de expulzări a mai mulți dintre diplomații săi, a declarat viceministrul de externe rus, Aleksandr Grușko, miercuri, scrie REUTERS, citat de Rador.

Mai multe țări europene, printre care Franța, Belgia, Țările de Jos și Italia, au expulzat un număr mare de diplomați ruși, în ultimele zile. Măsurile coincid cu furia declanșată în Europa de descoperirea gropilor comune și a civililor uciși în orașul ucrainean Bucea, după retragerea trupelor ruse care desfășoară ceea ce Moscova numește "operațiune specială", în Ucraina. Grușko a declarat pentru Interfax că Rusia, care a promis să riposteze la expulzări, analizează decizia țărilor europene.

"Cu toate acestea, poziția noastră rămâne aceeași: susținem păstrarea canalelor de comunicare deschise". Grușko a afirmat că țările europene perturbă activitatea diplomaților ruși și astfel dăunează propriilor interese, și a avertizat împotriva oricărei acțiuni împotriva exclavei ruse Kaliningrad, aflată între Polonia și Lituania, la țărmul Mării Baltice.

"Chiar sper ca bunul simț al Europei să nu îi permită să înceapă vreun joc în jurul Kaliningradului", a declarat el, potrivit TASS. "Cred că mulți înțeleg că s-ar juca cu focul". Grușko a afirmat că Rusia nu are nicio legătură cu NATO. "Nu avem ce discuta cu NATO", a declarat el, potrivit TASS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău