Rusia susține că a desfășurat un „atac masiv” asupra instalațiilor energetice ale Ucrainei

  • 11 Februarie 2023 17:52
Rusia susține că a desfășurat un „atac masiv” asupra instalațiilor energetice ale Ucrainei

Rusia a desfășurat vineri un "atac masiv" asupra unor instalații energetice extrem de importante din complexul militaro-industrial al Ucrainei, a transmis sâmbătă Ministerul Apărării de la Moscova, potrivit Agerpres.

În raportul său zilnic, ministerul nu a precizat care sunt instalațiile energetice pe care susține că le-a lovit. Moscova a mai spus că atacul a blocat transportul de arme și muniție din străinătate pe cale ferată către grupurile de luptă din Ucraina.

Armata ucraineană a transmis vineri seară că forțele ruse au lansat peste 100 de rachete și au desfășurat 12 atacuri aeriene și 20 de bombardamente. Kievul a precizat că a distrus 61 de rachete de croazieră rusești.

Ministrul ucrainean al Energiei, German Galușcenko, a declarat că Rusia a lovit instalații electrice din șase regiuni cu rachete și drone, producând întreruperi de curent în mare parte din țară.

Rusia a atacat în mod repetat infrastructură civilă departe în spatele liniilor frontului, lăsând milioane de ucraineni fără electricitate, căldură sau apă timp de mai multe zile în plină iarnă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău