Rusia suferă pierderi devastatoare în rândurile ofițerilor de rang inferior, afirmă Marea Britanie

  • 30 Mai 2022 12:10
Rusia suferă pierderi devastatoare în rândurile ofițerilor de rang inferior, afirmă Marea Britanie

Rusia pare să fi suferit pierderi devastatoare în rândurile ofițerilor de rang mediu și inferior în conflictul cu Ucraina, existând perspectiva unei eficiențe militare mai slabe în viitor, a declarat Ministerul Apărării britanic luni, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Comandanții de brigadă și de batalion au fost desfășurați probabil în cele mai periculoase aliniamente, în timp ce ofițerii de rang inferior au fost nevoiți să conducă acțiuni tactice de nivel redus, a indicat ministerul pe Twitter în noua actualizare a informațiilor de pe frontul ucrainean furnizate de serviciile sale secrete.

"În contextul tot mai multor informații credibile despre revolte în rândul forțelor ruse desfășurate în Ucraina, lipsa unor comandanți de pluton și de companie cu experiență și credibilitate va duce în continuare la o scădere a moralului și a disciplinei", se spune în comunicat.

Pierderea ofițerilor mai tineri ar putea exacerba problemele Rusiei în modernizarea structurilor de comandament și de control militar, a spus ministerul.

"Într-un orizont de timp mai scurt, grupurile tactice la nivel de batalion reconstituite în Ucraina din supraviețuitorii mai multor unități vor fi probabil mai puțin eficiente din cauza lipsei de comandanți de rang inferior", se arată în comunicat.

Forțele ruse și-au intensificat atacurile luni pentru a prelua controlul asupra Severodonețk, un oraș-cheie din Donbas, în sud-estul Ucrainei, regiune pe care Moscova vrea să o cucerească, după ce nu a reușit să preia sub control Kievul la începutul războiului declanșat în 24 februarie, primul război de agresiune de asemenea anvergură în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău