RUSIA | Starea excepțională a fost instituită în Komsomolsk pe Amur

  • 31 Iulie 2019 13:40
RUSIA | Starea excepțională a fost instituită în Komsomolsk pe Amur

Autoritățile ruse din orașul Komsomolsk pe Amur au instituit starea excepțională, din cauza pericolului producerii unor indundații de mari proporții.

Decizia a fost luată miercuri de autorități, în cadrul reuniunii de urgență a Comisiei orășenești pentru situații excepționale, ca urmare a agravării situației meteo în ținutul Habarovsk.

Inundațiile din regiunea Habarovsk și Amur, din Rusia, au distrus sute de gospodării.

În regiunea Amur din Rusia, 593 de gospodării au fost inundate sâmbătă, 27 iulie, majoritatea fiind din raionul Mazanorvsk, din Priamurie, anunță Ministerul rus pentru Situații de Urgență. 

"593 de gospodării de pe teritoriul a 16 localități, din raionul Zee (4), din raionul Mazanovsk (430), din raionul Selemdjinsk (159), din regiunea Amur, au fost inundate, sâmbătă, 27 iulie. 25 de drumuri au fost afectate de inundații. În regiunea Habarovsk se așteaptă o creștere a nivelului apei cu 5,5 metri, în perioada următoare.

Totodată, incendii uriașe mistuie, de câteva săptămâni, pădurea siberiană. 3 milioane de hectare sunt în flăcări, o suprafață mai mare decât Belgia.

În jur de o sută de orașe și sate sunt înecate în fum negru iar mai multe persoane s-au intoxicat în timp ce mergeau pe stradă. Oamenii spun că se sufocă și au strâns sute de mii de semnături prin care cer autorităților să declare stare de urgență și în acestă situație.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău