Rusia speră să ia o decizie privind platformele Twitter și Facebook până în luna ianuarie

  • 07 Iunie 2019 09:11
Rusia speră să ia o decizie privind platformele Twitter și Facebook până în luna ianuarie

Roskomnadzor, Agenția Federală pentru Supravegherea Comunicațiilor din Rusia, speră să ia, până în luna ianuarie, o decizie privind obligarea platformelor Twitter și Facebook să mute datele utilizatorilor ruși pe servere din țară, relatează site-ul agenției Reuters,preluat de Mediafax.

Directorul agentiei Roskomnadzor, Alexander Zharov, a declarat că speră că Rusia nu va fi nevoită să blocheze accesul utilizatorilor la Twitter și Facebook.

În luna ianuarie, Roskomnadzor a anunțat că va deschide proceduri administrative împotriva companiilor Facebook și Twitter, deoarece nu au explicat cum se vor conforma legislației naționale.

Administrația de la Moscova a introdus legi dure în ceea ce privește internetul. Autoritățile au cerut unor motoare de căutare să elimine unele rezultate ale căutărilor, serviciile de mesagerie au fost nevoite să ofere cheile de decriptare Serviciului de Securitate, iar rețelele de socializare au fost condiționate să stocheze datele personale ale cetățenilor doar pe teritoriul Rusiei.

Sursa:Mediafax.ro 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău