Rusia speră că politicienii antiunioniști vor juca un rol mai important în Republica Moldova

  • 08 Aprilie 2015 15:10
Rusia speră că politicienii antiunioniști vor juca un rol mai important în Republica Moldova

Moscova speră ca acele forțe din Republica Moldova care susțin dialogul cu Rusia și se opun unirii cu România vor juca un rol mai mare în politica țării.

Declarația aparține secretarului de stat și adjunctul ministrului rus de Externe Grigori Karasin într-un interviu pentru Rossiiskaia Gazeta, transmite Mediafax.

"Salutăm victoria acelor forțe din Republica Moldova care susțin relații de prietenie cu Rusia", a declarat Grigori Karasin, comentând rezultatele din Găgăuzia. Candidatul independent Irina Vlah a fost aleasă în martie în funcția de bașcan al Găgăuziei. Ea este o susținătoare a apropierii Republicii Moldova de Rusia și a fost susținută de Partidul Socialist, care a câștigat alegerile parlamentare din noiembrie din Republica Moldova.

"Sperăm că politicienii care sunt împotriva pierderii suveranității Republicii Moldova și a unirii ei cu România, care nu se grăbesc să intre în blocuri militare politice și au o viziune realistă asupra lumii, vor juca un rol mai mare în politica moldovenească", a precizat Karasin în interviul publicat miercuri și citat de agenția Tass, în pagina electronică.

"Aceasta va promova o cooperare activă cu Chișinăul", a subliniat el. "Vrem să dezvoltăm relații interstatale cu Republica Moldova", a conchis Karasin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău