Rusia: Soția lui Navalnîi, reținută la protestul de la Moscova; SUA condamnă 'tacticile brutale' împotriva manifestanților

  • 31 Ianuarie 2021 15:28
Rusia: Soția lui Navalnîi, reținută la protestul de la Moscova; SUA condamnă 'tacticile brutale' împotriva manifestanților

Poliția rusă a reținut-o pe Iulia Navalnîia, soția opozantului încarcerat Aleksei Navalnîi, în cursul unui protest neautorizat desfășurat duminică la Moscova, au anunțat aliații opozantului pe rețelele sociale, transmite Reuters.

Potrivit ONG-ului de monitorizare OVD-Info, mai mult de 300 de participanți la protestul din capitală au fost deja arestați.

Iulia Navalnîia fusese reținută și săptămâna trecută la un protest similar în favoarea eliberării soțului său.

Conform celui mai recent bilanț alcătuit de OVD-Info, peste 1.000 de manifestanți au fost reținuți la mitingurile desfășurate duminică.

Cele mai multe arestări, 142, au fost operate la Moscova, urmate de cele de la Vladivostok (113), în Extremul Orient rus, apoi de la Novosibirsk (93) și Krasnoiarsk (91), în Siberia.

Potrivit AFP, Statele Unite au reacționat la ceea ce au numit a fi 'tacticile brutale' ale Rusiei împotriva manifestanților de opoziție.

'Statele Unite condamnă utilizarea persistentă de tactici brutale de către Rusia contra unor manifestanți pașnici și a unor jurnaliști pentru a doua săptămână consecutiv, și își reînnoiesc apelul la eliberarea celor care au fost arestați, printre care Aleksei Navalnîi', a transmis secretarul de stat Antony Blinken pe Twitter.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău