Rusia și-a încheiat manevrele militare

  • 21 Martie 2015 21:38
Rusia și-a încheiat manevrele militare

Rusia a pus capăt manevrelor militare de o amploare excepțională care au mobilizat peste 80.000 de militari și au reprezentat o demonstrație de forță, în plin climat de tensiune cu Occidentul în contextul crizei ucrainene.

„Trupele au primit ordin de revenire în bazele lor permanente”, a declarat generalul locotenent Andrei Kartapolov, citat de agențiile ruse, informează Agerpres.

Președintele a dat luni ordin de începere a acestor manevre, care s-au întins de la Marea Neagră până în Pacific și au inclus desfășurarea de bombardiere nucleare în Crimeea și de rachete balistice la Kaliningrad, enclavă rusă din inima Europei.

Manevrele ruse, puternic criticate de țările europene vecine cu Rusia, sunt menite, conform experților, să le arate occidentalilor și NATO că se pregătește pentru toate scenariile pe fondul crizei ucrainene.

Alianța Nord-Atlantică și-a întărit capacitățile din Europa de Est pentru a-i liniști pe vecinii Rusiei, acuzată de Kiev și de aliați că trimite trupe și arme pentru a-i susține pe separatiștii proruși în estul Ucrainei.

NATO a desfășurat pentru trei luni 3.000 de militari americani în țările baltice, a întărit apărarea flancului său estic prin crearea unei noi forțe de 5.000 de oameni și a decis să creeze șase comandamente în est.

Generalul Ben Hodges, comandantul forțelor terestre ale NATO, a calificat drept „impresionante” manevrele ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău