Rusia și Ucraina desfășoară de câteva zile negocieri prin videoconferință

  • 13 Martie 2022 09:11
Rusia și Ucraina desfășoară de câteva zile negocieri prin videoconferință

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a informat sâmbătă că Vladimir Medinski, consilierul președintelui Putin, conduce delegația rusă în discuțiile prin videoconferință cu Ucraina, care au loc de câteva zile, informează EFE, care citează agenția TASS.

"Din partea noastră, delegația este condusă în continuare de Medinski", a spus purtătorul de cuvânt, dezvăluind că ambele părți în conflict au avut mai multe întâlniri în acest format, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul președinției ruse sâmbătă, Vladimir "Putin le-a spus în detaliu președintelui francez Emmanuel Macron și cancelarului german Olaf Scholz despre recenta serie de discuții între reprezentanții ruși și cei ucraineni care au avut loc în ultimele zile în format video".

După conversația telefonică pe care cei trei lideri au avut-o sâmbătă, surse de la Palatul Elysée au asigurat că președintele Putin nu intenționează să "oprească războiul", deși au remarcat o schimbare de ton în discursul liderului rus, întrucât acesta nu mai vorbește despre "denazificarea" Ucrainei și nici despre destituirea președintele Zelenski.

Până atunci nu se știa că cele două părți negociează prin videoconferință, după cele trei runde față în față, desfășurate cu câteva zile în urmă.

Potrivit TASS, prima rundă de discuții ruso-ucrainene a avut loc în regiunea Gomel pe 28 februarie și a durat cinci ore. A doua rundă a avut loc pe 3 martie, tot în Belarus, și a avut drept rezultat un acord privind crearea de coridoare umanitare pentru civili.

Cea de-a treia rundă a avut loc în regiunea Brest din Belarus, pe 7 martie.

Pe 10 martie, ministrul rus de externe Serghei Lavrov și omologul său ucrainean Dmitri Kuleba s-au întâlnit în Antalya.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:3,6 m/s
Sat
11
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău