Rusia și Ucraina au încheiat negocierile de pace. Reprezentantul Ucrainei: A doua rundă de discuții ar putea să fie organizată în viitorul apropiat

  • 28 Februarie 2022 18:49
Rusia și Ucraina au încheiat negocierile de pace. Reprezentantul Ucrainei: A doua rundă de discuții ar putea să fie organizată în viitorul apropiat

Negocierile de pace dintre oficialii ruși și ucraineni, care au avut loc astăzi la granița cu Belarus s-au încheiat, a anunțat agenția rusă de știri de stat Tass, scrie The Guardian, citată de Mediafax.

Rusia și Ucraina au discutat despre posibilitatea de a organiza o a doua rundă de discuții în viitorul apropiat, a declarat consilierul șefului biroului președintelui ucrainean, Myhailo Podoliak. În cadrul discuțiilor au fost identificate o serie de subiecte asupra cărora au fost conturate soluții, a spus delegația ucraineană.

Delegațiile din cele două țări s-au întâlnit la prânz, iar tema principală a negocierilor a fost încetarea imediată a focului și retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei.

În timp în care se țineau negocierile de pace, Rusia și-a continuat atacurile în Ucraina. Harkov, Ohtîrka, și Donețk, sunt printre orașele bombardate de către ruși.

Doar la Harkov autoritățile au anunțat zeci de morți și sute de răniți, printre care și copii, după ce un cartier rezidențial a fost atacat cu peste 30 de rachete. 

În același timp Sky News transmite că Vladimir Putin ar fi dat ordin ca arsenalul nuclear al țării să fie pus în stare de luptă avansată, după ce zilele trecute a fost pus în stare de alertă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău