Rusia și China au blocat o tentativă americană de noi sancțiuni împotriva Phenianului

  • 10 August 2018 09:01
Rusia și China au blocat o tentativă americană de noi sancțiuni împotriva Phenianului

Rusia și China au blocat joi o cerere a SUA de a adăuga o bancă rusă pe lista neagră a sancțiunilor ONU, precum și un funcționar și două entități din Coreea de Nord, au declarat diplomați, citați vineri de AFP.

Săptămâna trecută SUA i-au cerut unei comisii a ONU să înghețe bunurile Băncii Comerciale Agrosoiuz, acuzată că ajută Coreea de Nord să scape de restricțiile impuse de ONU asupra tranzacțiilor financiare. Cererea îl viza și pe Ri Jong Won, reprezentantul adjunct al Băncii pentru Comerț Extern al Coreei de Nord, și două societăți de fațadă nord-coreene.

Într-un răspuns adresat Consiliului de Securitate, Rusia a emis suspiciuni asupra acestor acuzații, în timp ce China a declarat Consiliului că se opune sancțiunilor propuse de SUA.

"Ținem să subliniem că cererile de desemnare (pentru sancțiuni) supuse dezbaterii trebuie să fie suficient susținute de informații", a declarat misiunea rusă pe lângă ONU într-un mesaj adresat Consiliului și consultat de AFP.

Cererea a venit ca urmare a unei decizii a Departamentului Trezoreriei americane de a impune sancțiuni unilaterale la adresa băncii ruse, funcționarului nord-coreean și celor două entități.

Rusia și China i-au cerut Consiliului de Securitate să încerce să îmblânzească tensiunile, pentru a recompensa Coreea de Nord care a deschis un dialog cu SUA și a pus capăt testelor sale nucleare.

Însă SUA au cerut imediat să fie menținută "presiunea maximă" până când Coreea de Nord va destructura complet programele sale nucleare și balistice.

Anul trecut, Consiliul a adoptat trei serii de sancțiuni ce vizează economia nord-coreeană, prin intermediul interdicțiilor asupra exportului și importului, precum și restricțiilor bancare.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:47 %
Vint:6,17 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău