Rusia și Belarusul vor să își consolideze cooperarea în contextul sancțiunilor occidentale

  • 14 Martie 2022 14:56
Rusia și Belarusul vor să își consolideze cooperarea în contextul sancțiunilor occidentale

Rusia și Belarusul consideră necesar să își consolideze cooperarea în cadrul uniunii lor statale în contextul sancțiunilor occidentale, a declarat luni premierul rus Mihail Mișustin, citat de agenția rusă de presă TASS, preluată de Reuters.

Belarusul mizează pe sprijinul Rusiei, a afirmat la rândul său premierul belarus Roman Golovșenko, citat de agenția rusă de presă RIA, potrivit Agerpres.

Cele două țări slave vecine formează oficial o "uniune statală" și sunt în discuții de mulți ani să își consolideze cooperarea.

Acest proces s-a accelerat după ce președintele rus Vladimir Putin l-a susținut pe omologul său belarus Aleksandr Lukașenko în 2020, când conducerea acestuia a fost amenințată de luni de proteste de stradă masive.

Tot în contextul sancțiunilor occidentale, premierul rus Mihail Mișustin a mai declarat luni că guvernul său va majora alocația de la stat pentru spitale pentru a cumpăra echipamente sanitare.

Este cea mai recentă măsură prin care Rusia speră să poată atenua efectele sancțiunilor adoptate de Occident pentru invazia din Ucraina.

Mișustin a precizat că este important ca medicamentele să rămână accesibile pentru spitale și clinici, chiar dacă sancțiunile le fac mai scumpe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău