Rusia și Belarus cred că suplimentarea capabilităților NATO în apropierea frontierelor celor două țări este distructivă

  • 30 Mai 2018 10:07
Rusia și Belarus cred că suplimentarea capabilităților NATO în apropierea frontierelor celor două țări este distructivă

Rusia și Belarus vor îmbunătățirea relațiilor cu Alianța Nord-Atlantică, dar își exprimă îngrijorare în legătură cu intensificarea activităților militare NATO în apropierea frontierelor, conform miniștrilor de Externe din cele două țări, Serghei Lavrov și Vladimir Makei, potrivit Mediafax.

"Am evaluat aproape în totalitate situația de pe continentul european și din zona euro-atlantică. Suntem îngrijorați de intensificarea activităților NATO la care am asistat recent în apropierea frontierelor noastre, în principal în zona țărilor baltice și Poloniei", a afirmat minsitrul rus de Externe, Serghei Lavrov, după întrevederea cu omologul său din Belarus, Vladimir Makei.

Potrivit șefului diplomației ruse, administrațiile din Rusia și Belarus cred că suplimentarea capabilităților NATO în apropierea frontierelor celor două țări este distructivă. "Aceste activități subminează încrederea și înțelegerea reciprocă în Europa, conducând la fragmentarea spațiului de securitate european", a subliniat Serghei Lavrov, citat de agenția Tass.

"Am convenit să continuăm identificarea de modalități pentru îmbunătățirea relațiilor (cu NATO -n.red.), în conformitate cu prevederile documentelor semnate la nivel înalt în anii 1990, la sfârșitul Războiului Rece", a spus Serghei Lavrov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău