Rusia: Serviciul de securitate FSB a reținut pentru scurt timp un diplomat ucrainean

  • 17 Aprilie 2021 12:21
Rusia: Serviciul de securitate FSB a reținut pentru scurt timp un diplomat ucrainean

Serviciul rus de securitate FSB a reținut pentru scurt timp un diplomat ucrainean la Sankt Petersburg, a anunțat sâmbătă Ministerul de Externe al Ucrainei, un ultim episod al izbucnirii tensiunilor între cele două țări vecine, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Agenția de presă Interfax a raportat mai devreme că FSB l-a reținut pe Oleksandr Sosoniuk când el a încercat să obțină informații clasificate din baze de date ale forțelor de ordine ruse în timpul unei întâlniri cu un cetățean rus.

"Această activitate este incompatibilă cu statutul de angajat diplomatic și ostilă Federației Ruse. Diplomatul străin va fi tratat în conformitate cu dreptul internațional", a declarat FSB.

Potrivit Ministerului de Externe ucrainean, Sosoniuk a fost reținut pentru câteva ore, dar acum se află din nou la consulatul țării din Sankt Petersburg.

Tensiunile dintre Moscova și Kiev au crescut pe fondul unei acumulări de trupe ruse de-a lungul frontierei și ciocnirilor din estul Ucrainei între armată și separatiștii pro-Moscova.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a insistat vineri asupra negocierilor de pace.

"Partea ucraineană va decide în curând cum să răspundă la această provocare, ținând cont de practica actuală", a declarat Ministerul de Externe de la Kiev despre reținerea lui Sosoniuk.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău