Rusia respinge acuzațiile SUA de implicare în problemele interne ale altor state

  • 11 Ianuarie 2018 17:32
Rusia respinge acuzațiile SUA de implicare în problemele interne ale altor state

Kremlinul a definit drept "absolut nefondat" noul raport al democraților din Senatul SUA, în care este descrisă implicarea Rusiei în interesele SUA, apreciind că este vorba de o "îngrijorare paranoică".

Associated Press comentează că acest raport elaborat de senatorul Ben Cardin se referă deschis la eforturile Rusiei de a submina democrația în anumite state europene.

Printre altele, în raport se subliniază că este importantă sprijinirea construirii de instituții democratice, mai ales în țările în care Rusia va încerca să se implice. Printre aceste state este menționată și Serbia.

"Influența răuvoitoare a Rusiei în Serbia se manifestă prin propagandă, legături culturale și dezvoltarea relațiilor militare" - au arătat senatorii democrați, făcând apel să se acorde mai multă atenție Serbiei, ca stat important al regiunii, să se aprobe mai multe fonduri pentru susținerea Serbiei pentru a se putea apăra de influența Rusiei și se recomandă ca înalți oficiali americani să viziteze mai des Serbia.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat că "acuzațiile privind presupusa implicare a Rusiei sunt absolut nefondate", că este vorba de "îngrijorare paranoică, care este dăunătoare relațiilor dintre Rusia și SUA".

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău