Rusia recurge la un nou „truc" împotriva Letoniei - acuză un europarlamentar leton

  • 17 Ianuarie 2019 10:21
Rusia recurge la un nou „truc

Rusia aplică noi metode prin care încearcă să inducă în eroare populația letonă, răspândind ideea că Letonia ar fi un stat eșuat - acuză europarlamentarul leton Inese Vaidere.

Potrivit acesteia, Rusia va încerca să se amestece și în alegerile pentru Parlamentul European din luna mai. "Cred că astfel de încercări vor fi cu siguranță. Nu este un secret că scopul Rusiei este să creeze haos și divergențe între state. Este greu de acceptat că există o țară care are un astfel de scop.

Ar fi mai bine pentru Rusia dacă și-ar îmbunătăți economia, pentru a deveni un bun partener comercial și un vecin de încredere. Dar încă vedem în acțiunile acestei țări vechi metode ale CEKA (poliția secretă sovietică, n.red) - provocarea discordiei și aplicarea principiul 'dezbină și stăpânește'.

De asemenea, nu putem exclude știrile false, deși Parlamentul European și societatea sunt mai bine pregătite să le combată decât acum câțiva ani" - declarat Inese Vaidere. Potrivit europarlamentarului leton, există noi metode prin care Rusia încearcă să inducă în eroare populația, susținând că Letonia este un stat eșuat.

„Toate acestea sunt folosite pentru a exista certitudinea că reprezentanții partidelor de stânga și de dreapta intră în Parlamentul European și activitatea acestora să nu fie atât de constructivă, ci să vizeze diverse interese și discuții secrete" - a adăugat Inese Vaidere. Europarlamentarul a mai amintit că "înființarea unei televiziuni paneuropene care să emită în limba rusă nu a fost posibilă până acum, fiindcă un astfel de post înființat în fiecare țară este un proiect foarte costisitor".

Sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău