Rusia: Prigojin va merge în Belarus, Putin "recunoscător" lui Lukașenko pentru rolul de mediator

  • 25 Iunie 2023 09:00
Rusia: Prigojin va merge în Belarus, Putin

Evgheni Prigojin, care a condus o tentativă de rebeliune armată în Rusia, va pleca în Belarus, a anunțat Kremlinul sâmbătă seară, dând asigurări că justiția țării nu-l va urmări penal pe șeful grupării paramilitare Wagner și nici pe luptătorii care l-au urmat, notează AFP.

"Dosarul penal va fi abandonat împotriva lui. El va merge în Belarus", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, despre omul de afaceri, potrivit Agerpres.

"Nimeni nu îi va persecuta pe luptătorii având în vedere meritele lor pe frontul ucrainean", a adăugat el.

În același timp, președintele rus, Vladimir Putin, este "recunoscător" aliatului său belarus, Alexandr Lukașenko, pentru rolul său de mediator cu Evgheni Prigojin în soluționarea rebeliunii armate eșuate a șefului grupării Wagner.

"Suntem recunoscători președintelui Belarus pentru aceste eforturi", a afirmat Dmitri Peskov, salutând "o rezoluție fără noi pierderi".

"Conversația din cursul serii dintre cei doi președinți a fost foarte lungă și sincer caldă", a adăugat el.

Rebeliunea eșuată a grupului Wagner nu va afecta "în niciun caz" intervenția militară rusă în Ucraina, a subliniat Kremlinul, în contextul în care trupele Kievului sunt în ofensivă de câteva săptămâni.

"În niciun caz", a respins Dmitri Peskov, întrebat de presă cu privire la eventualele consecințe ale rebeliunii eșuate asupra planurilor Kremlinului în Ucraina.

"+Operațiunea militară specială+ continuă. Militarii noștri au reușit să respingă contraofensiva Ucrainei", a insistat el. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău