Rusia | Poliția a întrerupt o întâlnire a opoziției

  • 23 Mai 2021 12:34
Rusia | Poliția a întrerupt o întâlnire a opoziției

Poliția rusă a întrerupt sâmbătă o întâlnire a unor aleși independenți pentru "nerespectarea" normelor sanitare împotriva COVID-19, un pretext respins de opoziție care denunță presiuni politice înaintea alegerilor legislative din septembrie, notează AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit ONG-ului specializat OVD-Info, cel puțin patru persoane au fost arestate cu prilejul acestui forum din orașul Veliki Novgorod (nord-vest).

Activista Iulia Galiamina, care a fost reținută, a povestit că reuniunea a fost declarată "ilegală" deoarece a depășit nivelul autorizat de 30 de persoane, ceea ce este fals, potrivit acesteia.

Autoritățile au "dispersat" forumul pentru că "nu vor ca oamenii să trăiască normal" în Rusia, a afirmat Iulia Galiamina pe Twitter.

Un alt participant, Serghei Vlasov, a făcut cunoscut pe rețeaua Telegram că toți militanții prezenți în clădirea care găzduia întâlnirea au fost amendați pentru încălcarea regulilor sanitare.

Programat pentru 22 și 23 mai, forul urma să reunească aleși din treizeci de regiuni pentru a-și coordona campania în vederea alegerilor legislative din septembrie. În perspectiva scrutinului, autoritățile și-au intensificat în ultimele săptămâni presiunile asupra opoziției, în special asupra partizanilor opozantului aflat în închisoare Aleksei Navalnîi.

La mijlocul lui martie, un forum al unor membri ai opoziției aleși la nivel local a fost deja întrerupt la Moscova de către poliție, fiind arestate aproximativ 200 de persoane.

Forțele de ordine au pretextat că întâlnirea a fost organizată "cu încălcarea regulilor sanitare" și că "printre participanți erau membri ai unor organizații cu activități indezirabile".

În același timp, autoritățile ruse au ridicat la începutul anului principalele restricții împotriva epidemiei și au permis mai multe mitinguri mari fără legătură cu opoziția.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău