Rusia | Poliția a descins la sediile de campanie ale membrilor opoziției

  • 27 Iulie 2019 08:37
Rusia | Poliția a descins la sediile de campanie ale membrilor opoziției

Poliția rusă a făcut mai multe descinderi vineri la sediile de campanie ale opozanților politici din Moscova, în ajunul manifestării de amploare prevăzută să aibă loc sâmbătă, transmite AFP.

Aliații principalului opozant al președintelui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi, au informat că poliția a făcut percheziții în sediile de campanie electorală.

Descinderile au avut loc în momentul în care opozanții pregăteau manifestația neautorizată de sâmbătă din fața primăriei din Moscova în care se va protesta față de refuzul autorităților de a le permite participarea la alegerile locale din septembrie.

Unul din reprezentanții opozanților, Ivan Jdanov, a publicat pe Twitter fotografia unei mașini a poliției, parcată în față biroului său.

Un altul, Ilia Iașin, a confirmat percheziționarea de către poliție a sediului de campanie. "Aceasta reprezintă o presiune nerușinată și ilegală împotriva opoziției, în plină campanie electorală", a scris el pe Twitter.

Un al treilea potențial candidat, Konstantin Yankauskas, a informat despre tentativa polițiștilor de a percheziționa apartamentul părinților săi.

Autoritățile ruse au lansat săptămâna aceasta măsuri represive împotriva opoziției, într-o perioadă în care candidații independenți se bat pentru a obține dreptul de a participa la alegerile pentru parlamentul local al Moscovei.

Miercuri, opozantul Alexei Navalnîi a fost condamnat la 30 de zile de închisoare pentru apelul la organizarea protestului neautorizat de sâmbătă. Tot miercuri, locuințele lui Jdanov și a mai multor opozanți au fost ținta unor percheziții pe care poliția le-a efectuat în timpul nopții. De asemenea, opozanții au fost convocați în fața Comitetului de anchetă, organ subordonat direct președintelui Putin.

Aceste raiduri ale poliției au legătură cu o nouă procedură penală în cazul obstrucționării activității oficialilor electorali, care prevede pedepse cu închisoarea de până la cinci ani.

La sfârșitul săptămânii trecute, peste 20.000 de susținători ai opoziției au protestat în centrul Moscovei, cea mai importantă manifestație din ultimii ani, amintește Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău