Rusia | Poliția a arestat la Moscova zeci de manifestanți, printre care Aleksei Navalnîi

  • 12 Iunie 2019 14:27
Rusia | Poliția a arestat la Moscova zeci de manifestanți, printre care Aleksei Navalnîi

Poliția rusă a arestat miercuri cel puțin 57 de persoane, printre care opozantul Aleksei Navalnîi, care demonstrau la Moscova pentru a cere pedepsirea ofițerilor implicați în cazul de înscenare contra jurnalistului Ivan Golunov, transmit AFP și Reuters, potrivit Agerpres.

Golunov a fost acuzat de trafic de droguri, după care marți a fost disculpat și pus în libertate.

''Aleksei Navalnîi tocmai a fost arestat'', a scris pe Twitter purtătoarea de cuvânt a acestuia, Kira Iarmîș.

Jurnalist al website-ului de informații Meduza, cunoscut pentru anchetele sale asupra corupției la primăria Moscovei sau privind practici ilegale în sectoare opace precum microcreditul și pompele funebre, Ivan Golunov era consemnat la domiciliu de sâmbătă.

Susținătorii lui Golunov au denunțat un dosar fabricat în întregime, ca represalii pentru anchetele sale. Jurnalistul afirmă că stupefiantele descoperite de polițiști nu-i aparțin și i-au fost plasate fără știința lui. Analizele realizate la cererea justiției nu au relevat nicio urmă de droguri în sângele său și niciunul dintre pachetele cu droguri confiscate nu aveau amprentele sale, potrivit avocaților săi.

Cazul a provocat un val de solidaritate în societatea rusă, susținerile acumulându-se, de la ziare independente până la media de stat și chiar la unii înalți responsabili politici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău