Rusia, pe locul 5 în lume în topul țărilor cu cele mai multe cazuri de COVID-19. A depășit un nou prag de infecții

  • 19 Noiembrie 2020 16:29
Rusia, pe locul 5 în lume în topul țărilor cu cele mai multe cazuri de COVID-19. A depășit un nou prag de infecții

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus în Rusia a depășit joi 2 milioane, pe fondul unui val de noi contagieri și decese în ultimele luni, informează DPA, potrivit Agerpres.

În prezent, Rusia ocupă locul al cincilea în topul țărilor cu cele mai multe cazuri de COVID-19, cu un total de 2.015.608 de cazuri, potrivit unui serviciu de monitorizare la nivel federal care oferă statistici zilnice.

Serviciul a raportat joi o creștere record a numărului zilnic de decese, 463, și de cazuri noi, peste 23.000.

În total, Rusia a înregistrat circa 35.000 de decese asociate direct cu noul coronavirus. Numărul deceselor nu include persoanele care au contractat virusul însă au murit din alte cauze.

Președintele Vladimir Putin a respins posibilitatea impunerii unor noi măsuri de lockdown, după ce acest tip de demersuri au devastat la începutul acestui an economia Rusiei.

Putin a descris situația coronavirusului drept "complicată, dar controlabilă", săptămâna aceasta, la o ședință cu oficiali de rang înalt, potrivit unei transcrieri oferite de Kremlin.

Autoritățile federale ruse au dispus purtarea măștilor și a mănușilor în toate zonele publice aglomerate și au sfătuit vârstnicii și alte persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire să nu iasă din case decât dacă acest lucru este absolut necesar. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău