Rusia | O nouă manifestație cu zeci de mii de participanți la Moscova. Poliția a făcut noi arestări (FOTO/VIDEO)

  • 11 August 2019 08:46
Rusia | O nouă manifestație cu zeci de mii de participanți la Moscova. Poliția a făcut noi arestări (FOTO/VIDEO)

Zeci de mii de ruși au manifestat sâmbătă în centrul Moscovei pentru democrație și alegeri libere, precum și împotriva violenței forțelor de ordine, relatează DPA.

Este a patra demonstrație din tot atâtea săptămâni; organizatorii prevedeau că vor participa până la 100.000 de oameni, după ce autoritățile au autorizat protestul pe o stradă ușor de delimitat, în apropierea inelului rutier din jurul centrului capitalei.

În ciuda ploii, manifestanții continuau să sosească și după începerea evenimentului, au observat reporterii DPA de la fața locului. Erau prezenți sute de polițiști în echipament de intervenție, cu bastoane, care efectuau controale de securitate înainte de a permite accesul în zonă; din acest motiv, s-au creat cozi. Mulți participanți erau tineri, dar erau prezenți și bătrâni, și părinți însoțiți de copii.

"Sunt sigură că vor avea loc din nou arestări în masă", a declarat reporterilor Svetlana, o protestatară în vârstă de 29 de ani, care nu a vrut să-și precizeze identitatea. "Aș minți dacă aș spune că nu mi-e deloc frică. Știu că s-ar putea să fiu arestată și sunt îngrijorată", a adăugat ea. Susținătorii opoziției apreciază că numărul mare de arestări arată că guvernul se teme de amplificarea protestelor. "Altfel cum se explică gradul de paranoia la care au ajuns?", adaugă tânăra.

Organizatorii din echipa opozantului Alexei Navalnîi, aflat în închisoare, au făcut apel la manifestanți să iasă din zona permisă, ceea ce ar constitui o încălcare a autorizației municipale.

Conform organizației OVD-Info, care monitorizează protestele, poliția rusă a arestat sâmbătă 72 de oameni - 55 la Sankt Petersburg, 10 la Moscova și șapte la Rostov-pe-Don. Cu ocazia manifestațiilor precedente, numărul arestărilor a depășit 1600, precizează Agerpres.

Sursa FOTO: Varlamov.ru
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău