Rusia nu vede „nicio speranță'' ca relațiile cu Londra să se amelioreze după numirea lui Rishi Sunak premier

  • 25 Octombrie 2022 14:40
Rusia nu vede „nicio speranță'' ca relațiile cu Londra să se amelioreze după numirea lui Rishi Sunak premier

Rusia nu vede "nicio speranță" ca relațiile sale cu Regatul Unit să se amelioreze după numirea lui Rishi Sunak în funcția de prim-ministru britanic, a declarat Kremlinul, informează Reuters și AFP.

„În acest moment, nu vedem nicio premisă, nicio bază și nu avem nicio speranță pentru schimbări pozitive, oricare ar fi ele, în viitorul apropiat", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Relațiile dintre Rusia și Occident traversează după declanșarea ofensivei ruse în Ucraina, la sfârșitul lui februarie, o criză fără precedent de la încheierea Războiului Rece încoace.

Ucraina a primit sprijinul capitalelor occidentale, inclusiv al Londrei, sub formă de susținere diplomatică și livrări de arme, în timp ce împotriva Rusiei au fost adoptate sancțiuni internaționale aspre.

De asemenea, soldați ucraineni sunt formați de instructori britanici în Regatul Unit, înainte să lupte în Ucraina împotriva armatei ruse, transmite Agerpres.

„Rusia rămâne deschisă și gata să discute probleme dificile la masa negocierilor", a susținut totodată Peskov, precizând că Moscova nu va negocia "în detrimentul intereselor sale".

Rishi Sunak a fost primit marți de Regele Charles al III-lea, urmând să-i succeadă lui Liz Truss și să devină prim-ministru al Regatului Unit, al treilea în ultimele două luni, într-o țară pradă unei instabilități fără precedent și unei profunde crize sociale. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău