”Rusia nu va recunoaște independența Transnistriei”

  • 16 Aprilie 2014 21:39
”Rusia nu va recunoaște independența Transnistriei”

Sovietul Suprem de la Tiraspol a cerut oficial autorităților de la Moscova, inclusiv președintelui rus Vladimir Putin, să recunoască independența Transnistriei.

Rusia nu va da curs solicitării Tiraspolului de a recunoaște independența Transnistriei, iar declarația votată la 16 aprilie de Sovietul Suprem din regiune este decât o încercare de a destabiliza negocierile privind reglementarea conflictului, consideră politicienii din Chișinău.

Declarația adoptată de așa-zisul Soviet Suprem de la Tiraspol este încă o acțiune de provocare, dar Rusia nu va da curs acestei solicitări, s-a declarat încrezător președintele parlamentului Igor Corman.

De asemenea, liderul PCRM Vladimir Voronin a făcut trimitere la Acordul de prietenie cu Rusia, susținând că Moscova nu va recunoaște independența Transnistriei.

Acțiunea Sovietului Suprem de la Tiraspol este o nouă tentativă de tensionare a situației, dar scenariul din Crimeea nu se va repeta și în estul Republicii Moldova, consideră și liberal-democratul Valeriu Streleț.

În același timp, liderul PL Mihai Ghimpu consideră că în urma tensiunilor din Ucraina s-au creat premise pentru reglementarea conflictului transnistrean.

Sovietul Suprem de la Tiraspol a cerut oficial autorităților de la Moscova, inclusiv președintelui  rus Vladimir Putin, să recunoască  independența Transnistriei. Solicitarea va fi de asemenea transmisă Dumei de Stat ruse (camera inferioară a parlamentului rus), Consiliului Federației (camera superioară a parlamentului rus), Misiunii OSCE și ONU.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău